Repetition är kunskapens moder

På flygtur med “low fares”-firman Ryanair från London/Stanstedt till Stockholm(?)/Skavsta fick jag och Micke uppleva en lite ovanlig manöver.  Tydligen hade de fått knas på nåt annat plan som tvingats ner på Billund i Danmark. Det var sedan en utmärkt low-fare-idé att låta två Engineers lifta med vårt plan till denna plats. Vi fick med andra ord två starter och landningar till priset av en! Döm av vår förvåning när regulatoriet utdömde ny säkerhetsgenomgång eftersom planets dörr varit öppen.

Inför samma 180(-2 ingenjörer)-personerspublik går kabinpersonalen för andra gången inom loppet av en dryg timme igenom säkerhetsinstruktionerna. Vare sig publik eller skådespelare verkade speciellt upphetsade av föreställningen.

Lite mer upphetsad blev dock Micke när det visar sig att den lott han fick med vid köp av en 20 cl burkläsk visade sig inbringa förstapris – en gratis tur/returresa med Ryanair! Vi som känner Mickes ekonomiska sinnelag har full insikt i det lyckorus som spirade likt ett barns ögon inför paketberget under granen. Det delades ut glädjetårar och “high five” till höger och vänster.

Men lika snabbt falnade glöden i Mickes ögon som ett barn som hade väntat sig Mekano och “Den lille Elektrikern”, men fann 12 mjuka strump- och stickade tröjpaket från moster Matilda. Vi övriga i ressällskapet hänvisade till de mycket finstilta villkoren som dolde sig på baksidan. Jovisst. Alla avgifter och skatter betalas av vinnaren. Resan måste genomföras på en mån-torsdag mellan mitten av februari till mitten av mars.

Kanonbra payback på den 30-kronorsläsken!

Tailwinds!

/Robin