Nattplast

Smög mig ner i som baksäteschaufför i jakt på ett bättre vetande igår kväll när Stefwan hade bestämt sig för att ta ett pass i den DA-40TDI, benämnd SE-LYO, som LFK fått låna för utvärdering i några veckor.

Att göra sin första pre-flight inspection i ljuset av ett par fotoblixtar, en klarrund måne och en liten pannlampa kan ses som straffet för en sömnig söndag i september

T-tail är en vacker men oförklarlig konstruktion på ett enmotorigt propellerplan. Kanske vill man ha airliner-stuk både på fartmätar-tejp och stjärt? Allt däremellan har man hittat på segelflyg-lagret.

Psykadelisk upplevelse att skaka omkring i mörkret med två glada piloter. Yngve till vänster och Olle till höger. Menyexercis i Garmin 1000 pågår för fullt. Efter intensivt skolande och inflygande kan man, med anledning av flottet på skärmarna, tro att det är pekskärmar (vilket det inte är).

Rave-partyt fortsätter när vi svänger in på final bana 11 där strålningsdimman ännu inte slagit rot. Det verkar lovande. Lite ont om tid för mig i närtid, men pass bokat den 15 oktober för att skaffa behörighet att spela Garmin 1000!

Tailwinds!

/Robin