Sött och Salt

-Genom Mälarens kärlek till havet – en blandning av sött och salt.

Idag blev det tredje gången gillt för uppdraget att visa Söta Dessi och hennes kille Salte Alex stan från ovan. På besök från Australien ville vi ju visa svenska huvudstaden från en av dess mest smickrande vinklar.

Jag måste tillstå att den flygande vyn över Västerbron toppar den bilburna med ett stort antal decibel.

Vi tog en tidig morgon, ty schemat var redan tajt för dagen. Kl 06:20 ringde klockan och ett mirakelfint väder tog emot oss med öppna armar. Även det nyligen 50-timmarservade planet tog emot med öppna armar.

Efter start bana 30 gav vi oss av mot Täby och utpasseringspunkt Edsviken på 1500 fot. En sväng förbi Vaxholm och lite spotting av rusningstrafiken för finlandsfärjorna. Alex på styrmansplats fick känna på lite roderverkan när vi sedan vinglade hemöver via Värmdö.

 

 

Med sikte på Nackamasterna fick vi klarering in via city till Bromma. Vi passerade då Skurusundet/Björknäs där vår far håller hus.

En fördel med att åka VFR-approach mot Bromma via city är att man inte som brukligt håller sig 2000 fot över havsytan. Nej, man är ju på väg för landning så vi slickade taket på slottet och stadshuset. Tuppen hälsar.

Sedan såklart det obligatoriska “vi har landat lyckligt efter färd med Robin Air”-bilden. Båda passagerarna ser ut att vara helskinnade.

Naj, självutlösning på två sekunder kanske var lite väl tajt. Vad gör man inte för att stajla med sina <S>-trumpor… 😮
Tailwinds!
/Robin