Leipzig

I brist på dagsfärska flygskrönor och andra storartade raljerande Biggles-äventyrshistorier postar jag här lite information och bilder från en jobbutflykt till Leipzig (EDDP) i sydöstra (nåja) Tyskland som Micke och jag gjorde förra hösten.

Vi lastade in oss med våra fina Instrument-behörigheter i den av klubben nyinköpta Mooneyn SE-LBV och satte kurs mot södern tidigt på morgonen. En liten nätt tretimmars-tripp när man tillryggalägger 150 nautiska mil per timme (knop då…). Hade vi försökt ta oss dit med reguljärflyget hade vi behövt ägna 1 resdag dit och 1 resdag hem. Nu lyckades vi gå på två dagars mässa och bara vara hemifrån i två dagar.

På väg över den tyska slätten noterade vi detta gigantiska golf-etablisemang. Notera den cirkulära driving-range de anlagt i mitten. Dagens tips: Slå ej för långa eller sneda slag!

Snart skymtade vi bergen men det var dags att bromsa klart mycket tidigare innan vi kom dit.

Micke gör såklart en noggrann approach briefing eftersom vi nalkar oss en främmande flygplats med tysk precision (…and we didn’t mention the war!).

Kort final och “Gear is really really down!”. Det finns ju två kategorier av piloter – de som landat med stället uppe och de som kommer att göra det. 😮

För er information finns det 10 kategorier av människor. De som förstår binära tal – och de som inte gör det.

Feta feta kärror fick vi parkera bredvid. Jag antar att de var i tyskland och handlade billig svensk öl. Notera det fyrdubbla noshjulet!

Appropå fet parkering låter jag denna bild tala för sig själv. Tystnad kan ju iofs också vara politiskt inkorrekt och dessutom säger ju en bild mer än… – hur många ord var det nu?

På väg hemåt i kvällningen på flygnivå 80 och “Look – No hands!” En autopilot med höjdhållning skall jag ha i min nästa bil – Yes sirr’ re!

Vi lägger oss mellan två molnlager och glimrar till med Ice Light på vingframkanten för att få en stämningsfull bild som sammanfattar en tveklöst minnesvärd flygning till fjärran land.

Kan tillägga att Micke bad om en smygarlandning på ESSL med tanke på den något ömtåliga lasten – Personalen på Leipzig flygplats nickade förstående när vi bar våra kassar till planet och sa att vi skulle hem till Sverige.

Tailwinds!

/Robin