Flyglördag

Har på grund av resor, halvbra flygväder och andra engagemang inte spakat plan sedan nyår. Men skam den som ger sig – detta blev en riktig avrostardag!

SE-GBY – vår välpolerade pärla

Min Instrumentflygarbehörighet behöver förnyas innan slutet på maj har jag plockat fram simulator-riggen. Ett par approacher hann jag väl göra innan det var andra som gjorde anspråk på denna spak…


En liten spakare

Eftersom man behöver 3 landningar de senaste 90 dagarna för att ha behörighet att ta med sig passagerare var det även hög tid att få till dessa landningar. Ett bra utflyktsmål för detta ärende på helgen är Eskilstuna/Kjula (ESSU).

Jag kom iväg lite sent till flygplatsen och försökte ta god tid på mig för att vara väl preparerad så att jag inte skulle göra några dumma misstag. Så tiden började rinna iväg. Vi hade dessutom Tvätt- och puts-dag på Bettan denna lördag. Marginalen till dess start minskade minut för minut. Väl på väntplats vid banan blev det ännu mer väntan på grund av avgående och ankommande flyg.

Tid för avgång bana 12

Jag bestämde mig dock för att tänka bort situationen med de 8 tvätthungriga delägare som stod och väntade på planet och istället främst tänka på flygandet och säkerheten. Försökte vara stark med en avrostning även i säkerhetstänkande.

Färdplan från Linköpings Flygklubbs onlinefärdplanerare

En nätt liten tur på 59 minuter senare med två studsar i Eskilstuna satte jag hjulen i backen på Bromma igen. 20 minuter sen till tvättaktiviteten. Dock välbehållen, om än lite omtumlad av det termiska vädret som på 1500 fot skakade om planet.


8 delägare som förvaltar SE-GBY

Avspolning, tvättning, torkning och vaxning och resultatet blev helt enkelt lysande! Allt avklarat på en och en halv timme med 8 händiga herrar runt planet. Även om jag kanske var lite mer aktiv med kameran än tvättsvampen. Dessutom var jag kaffe/espresso-dealer för att hålla koncentrationen på topp.

En liten detalj från hangaren är vår nykomponerade kontrollcentral för värme av motorutrymme och kupé under vintern som dessutom är styrbart över GSM-nätet.

Mästerverk signerat vår tekniske chef Per

En trevlig och givande dag med sjukt nöjda delägare – som dessutom fått lite sol på nosen.

Tailwinds!

Alla bilder: