Flyglycka

När man vaknar tidigt en tisdagsmorgon och hela världen ler mot dig såhär (klick för större bild):

Då kan jag lyckligt konstatera:

  1. Vi går mot ljusare tider!
  2. Jag har idag två intressanta möten å tjänstens vägnar!
  3. Det är flygbart och jag har flygning till huvudstaden bokad!

Väl på klubben stöter jag samman med kollegan Per som också är i flygartagen. Dessutom kommer han att flyga upp till Bromma som första ben på sin rutt. Jag avbokar SE-KIT och avbryter min inlämnade färdplan. Att flyga Mooney smäller naturligtvis högre (och miljömedvetna som vi är föredrar vi naturligtvis samåkning). Gott om medvind ger oss en fart över marken på 193 knop (nära 360km/h) på väg ner mot Bromma:

Vig som en fallskärmshoppare tar sig Per elegant ur SE-LBV:

När man sammanfattar dagen känner jag ingen sorg över att returresan blev på flygnivå noll/QFE. Det var vackert att mötas av en avfallsanläggning i solnedgång (klick för stor bild) – må så vara toppmodern!

Tailwinds!

/Robin