Flieger & Flieger

Här kommer dagens mattips för personer som är eller kommer befinna sig i närheten av Wien.

Strax söder om Wien ligger tema-restaurangen Flieger & Flieger. Det bereder mig personligen en stor portion nostalgi att tänka på denna lokal. För snart 10 år sedan blev jag bjuden av kund att tillsammans med ett par kollegor äta på denna restaurang.

Det första som möter dig när du kommer dit är en komplett personal klädd i flygoveraller. Man blir visad till sitt säte och en österrikiskt välfylld meny sätts i dina händer. Alla attiraljer, utrustning och utsmyckning går i flygets tecken. Temat går även igen på rätterna på menyn. Bigglesburgare etc. Det är Flygmat – ej att förväxlas med flygplansmat!

Mitt under middagssittningen släcks plötsligt ljuset och man hör på avstånd ett flygplan med problem. Motorn hackar och hostar – Det är på väg att störta! Det accelererar och till slut brakar det med en kraftfull smäll rätt genom taket på restaurangen. Rök överallt. Piloten klarar sig mirakulöst och hänger i en fallskärm från taket ett par bord bort. Gästerna är i extas. Skrattar och stojar i glädjerus.

Varför ser man inte mer sånt här i Sverige?

Tailwinds!

/Robin