Bertil Viktors Pappa

Sommaren 2008 hade Barkarby flygklubb inbjudit till det som eventuellt skulle kunna tänkas bli ett sista Fly-In på detta flygfält. Klubben och dess kompisar med flygplan har blivit uppsagda och trots ett överklagande ser det väl inte så ljust ut kan man säga. Nåväl, Stef och undertecknad tog klubbens M20J-skönhet och susade upp för att spana på flygplan och lapa Stockholms-sol.

Ingen tankning på möjlig på ESSL så vi fick helt sonika, tillsammans med vår numer Strömstad-baserade passagerare, ta en pit-stop på Nyköping-Skavsta-Stockholm Södra/ESKN och fylla tankarna.

RvP-Barkarby-20080607-4913

Nix, vi stoppade inte JET-A1 i vingarna. Det var tydligen “tjänstebilen” för Mr FUEL när han kom till tankstationen för vår AVGAS.

RvP-Barkarby-20080607-4917

Pax o Co-Pilot chillar på spinnern efter en relativt lugn inflygning till Barkis. Hade räknat med mer trafik men vi var tydligen ute i tillräckligt god tid, eller nåt…

När vi hade slagit oss ner i gräset och slumrat lite, vaknat till och tittat på förbipasserande och landande plan, knackade det till på huven och ett flyg-entusiastiskt par stod och beskådade LBV med drömmande ögon.

RvP-Barkarby-20080607-4941

Det visar sig vara Hr och Fru “före detta ägare av LBV” som fått syn på sin lilla pärla bland alla plan på Barkarby denna dag. Många glada minnen. Han köpte planet fabriksnytt och gjorde tillsammans med frugan ett antal långresor, bland annat till Frankrike. Efter ett smärre oväder blev det även en retro-fit av TKS-system för att avisa vingarna med glykol-liknande vätska.

Det nuvarande flygplansprojektet i Jönköpingstrakten är numer ett hembygge. Frun har dock ännu inte vågat sig med i detta projekt då motorn tydligen inte visat sig från sin mest driftsäkra sida. Än… 😮

Två linköpingsbaserade plan spottade vi från vår gräskant:
RvP-Barkarby-20080607-4937

RvP-Barkarby-20080607-4938

SE-XKC samt SE-LCU – Båda två -så vitt jag vet – till salu!

RvP-Barkarby-20080608-5006

På hemväg bytte vi pilot och passagerare. Vi passade även på att passera metropolen Gnesta. I rest my case!

Tailwinds!

/Robin