Lunch i flygande fläng

Dagens lunchflygning tillsammans med Peo och kollega blev Linköping-Norrköping tur och retur. Undertecknad hade ett ärende på plats och liftade glatt med Peo som hade bokat SE-KIT och angjorde en flygning enligt IFR på 3500 fot på ditvägen och på tillbaka flög VFR på 900 fot.

In i dimman!
In i dimman!

De 3500 fötterna vi fick hålla oss på på väg till Kungsängen lade oss precis i toppen av det molntäcke som täckte mellersta Sverige idag. En radarvektorering halvvägs ut till Gotland och en prickfri inflygning senare, satte vi hjulen i backen efter 27 minuter.

Perfekt approach!
Perfekt approach!

Vi passerade flygbolaget med de vackra planen och den sproilans nya Cessna XLS:en SE-RIL. Nybilsdoft sprayar man tydligen även i flygplan! På väg hem mötte vi SE-RIT. Klicka för större bilder!

Peos kollega hjälpte glatt till med styrningen. En naturbegåvning. Ja, den omåttligt populära PPL-kursen startar 16 september. Vad väntar du på?

Styrhjälp på vägen hem
Styrhjälp på vägen hem - Blivande pilot, ja?

Tailwinds!

/Robin