Atlantresa

Å det hände sig denna sommar att man skulle bege sig till USA för att se sig kring i världen en smula. Resan är nu avslutad och en del flygrelaterade aktiviteter och ämnen har skördats. Skall bara låta det falla på plats så kommer lite inlägg här under hösten. – Skicka mail till adressen till höger så skickar jag info till dig om uppdatering av denna flog.
Resan börjar på Linköping City Airport tiiidigt… Minsann – Jonas tar emot i säkehetskontrollen. Trevligt. Fick möjlighet att beskåda insidan av min fotoväska samt att fotografera min egen kamera 🙂
Fotografi på fotografiutrustning
Fotografi på fotografiutrustning

Destination är naturligtvis Amsterdam för vidare färd med Boeing 747-400 till JFK i New York. Eftersom frågan är fri hörde jag med personalen om man skulle kunna tänkas få ta några kort i cockpit (Viftade även med mitt cert). Steward knallade fram till flight deck och kom tillbaka med tummen upp. Traskar fram med kameran i ena handen. Ett par yngre piloter tar emot. Flighten är ganska tom och efter lite kallsnack om pilotande i allmänhet och Linköping i synnerhet erbjuds jag sitta med från Block-off i jump seat. Ja, det var inte mycket betänketid på den frågan…

RvP i cockpit på Fokker 70 på väg till Amesterdam
RvP i cockpit på Fokker 70 på väg till Amesterdam

Aldrig har väl en flygning till Amsterdam gått så fort. Kommer fler bilder såklart!

Efter besök i landet i väster samt import av en liter Dalmore samt en Springbank 10y börjar det väl snart vara hög tid att publicera inlägget där jag skriver om dagen då mitt nykteristliv avslutades…

Tailwinds!

/Robin