Sveriges Florida

Vadstena befolkas av pensionärer och blottare. Det tillhör allmänbildningen att så är fallet. Men likt Alicante i Spanien lämpar sig Vadstena även väl för skärmflygande i allmänhet och motorskärmande samt vinschande i synnerhet. Det är platt och fint.

Dagens lilla utflykt mynnade ut i en 1:20h lång flygning från Sterisol-gräsmattan på Vätterns rand till Omberg och tillbaka. Det var inte alls farligt kallt eller stökigt i luften så det var en ren njutning att susa runt i rote tillsammans med Fredrik Martinsson från Parabase.

Till och med en liten film lyckades jag skjuta på väg ut mot Omberget. Även om det nog är läge att skärmflyganpassa utrustningen så att man inte riskerar att tappa ner kameran i plurret när man tar upp och stoppar ner den i fickan.

Tailwinds!

/Robin