Alicante T+2

Gårdagen startade med en montering av nödskärm i sele jag lånat av Fritte. Sen blev första anhalt vårt hemmahang Santa Pola. Riktigt bra har jag hört. Vi tittade på både starten och landningsområdet. Här lär det bli hangande i veckan. I landningsområdet övade vi lite balansering och det var första närkontakten med skärmen på denna resa. Gott kändes det. Inga större problem även om det alltid är nyttigt att öva markhantering. En säker mark ger bra starter!

Efter lunch drog vi vidare på studiebesök på flygstället El Palmaretto. Ett riktigt trevligt berg med gryyyyym utsikt. Vi inspekterade både landningsområdena och startplatsen. På starten kunde vi även skåda de lite mer erfarna piloterna starta och kasta sig ut över kanten. Ja, det känns som det kan bli ett eller annat flyg från detta berg (c:a 40 minuters bilfärd från Alicante). Lite senare i veckan – med lite erfarenhet i ryggen.

Dagens väderprognos ser lite blåsig ut. Kanske blir en titta på solen från marken-dag idag?

Tailwinds!
/Robin a.k.a MKK