Category Archives: Paramotor

Proficiency? Check!

Det har desvärre varit sparsmakat med flygande det senaste året. Det fick jag ett brutalt kvitto på då det var dags att förnya min behörighet för Single Engine Piston Land nu till sista november. Vartannat år förlänger man behörigheten och har man de senaste 12 månaderna skrapat ihop ynka 12 timmar räcker det att genomföra en flyglektion med flyginstruktör. Alternativt måste man göra en så kallad Proficiency Check (PC) för en av  Luft^H^H^H^HTransportstyrelsen utsedd kontrollant. Skulle man av någon outgrundlig anledning missa detta datum återstår endast att genomföra en komplett uppflygning – en resa som skulle ha svidit mycket illa i ansträngd småbarnsförälderplånbok.

Efter att ha summerat 1/12-2010 till dags datum insåg jag att det var ännu skralare i flygdagboken än i plånboken – dags att snabbt som tusan boka PC! Inte hänga läpp utan detta var ju ett utmärkt tillfälle att friska upp mig och dessutom få möjligheten att flyga med en instruktör som kan Stockholm och dess luftrum som sin egen ficka. Efter att ha hört runt lite bland de flygbekanta i området föll mitt val till slut på Tommy Tingström.

Det skulle visa sig vara en riktig vinstlott. Nämnde Tommy visar sig inte bara flyga runt i sin Stockholmsficka och kunde peka ut viktiga ögonmärken vid VFR-flygning, han har även varit medförfattare till boken Navigation Prestanda Färdplanering, med fokus på prestanda.

En mycket givande och intressant lördag blev det. Molnen hängde regntunga men både på Bromma och i Västerås rapporterades vettigt väder. Det hängde dock låga låga moln över Eskilstuna som var vår avsedda destination. Fick verkligen bekänna färg i ämnet lågnavigering. Det hanns med allehanda övningar under den 1:22h långa flygningen. Bland annat nödövning, stall, branta svängar, landning utan klaff, avbruten start och bedömningslandning.

Bortsett från en viss flygringrost lyckades jag övertyga om att jag nog i alla fall skulle få vara behörig ett par år till. Med ett antal viktiga lärdomar och bra pekpinnar från magister Tingström i bagaget.

Väljer att avsluta detta inlägg med en liten quiz… Lillebror kom till oss i juli och flygindoktrineringen startar redan – And how can you tell?

Tailwinds!

/Robin

Varför en Flog i koma 2009-2011?

Vad var det egentligen som hände där i Åre våren 2009? Som fick mig att tappa all flog-gnista? Ja, de första bilderna i galleriet nedan talar för sig själva. Man skall inte åka skidor när man planerat en flygsemester!

Redan första dagen på skidor när jag på eftermiddagen satsade lite hårdare i en backe löste bindningen ut på hyrskidan och jag förvandlades till en snöboll. En snöboll med axeln ur led som det visade sig. När jag efter skoter- och taxitur hade transporterat mig till Vårdcentralen i Åre möts jag av en mycket lugn sköterska som betraktar mina utomjordiska smärtor och konstaterar; “Du har axeln ur led – men det är vi väldigt bra på att fixa här!”
Ett par andetag i lustgasen och axeln ploppade på plats…

Sedan dess har det inte blivit något mer skärmfluget för min del. Dels på grund av skadan, men framförallt på grund av flytt till Stockholm, bröllop och barnafödsel. Jag fick helt enkelt prioritera mina flygengagemang och då blev det det normalklassade flyget som fick prioriteras. Ty en bra pilot är en pilot som flyger mycket.

[T+1] Åre 2009

Dag 1 uppe i Åre. Vädret är fint men det väntas ett frontsystem under dagen. Så dagen ägnas åt att inspektera materiel och balansera för att bli stabila i vårt skärmhanterande.

Stadig frukost

En stadig lunch börjar med havregrynsgröt och äppelmos.

Utsikt från vår veranda

Detta är utsikten från vår veranda. Jag tänker inte klaga. Absolut inte.

Balanserings-spinn

Balansering på Åre-sjön. Goooott om plats.

Parawaiting

I utrustningen ingår praktiskt nog en vilostol.

Bert Glad

Bert har balanserat till andra sidan sjön. Klockrent!

Instructor

Mr Cool – Frithjof instruerar och inspekterar.

Lasse inspekterar glidarbacke

Efter lunch letade vi backar för att kunna back-glida. Tyvärr var det lite ojämn vind och dessutom från fel håll. Lasse skrämmer bort rådjur.

Ompackning av min nödskärm

Framåt småtimmarna var det dags för årets ompackning av min nödskärm. Fortfarande i god kondition.

Kvällsmat

Pastan glider ner i band…

Uffe Fåret o Sune

Uffe, Fåret & Sune på After-Flight på “Black Sheep”. Vem som är vem? Ingen aning. 🙂

Tailwinds!
/Robin

[T-0] Åre 2009

Veckoutflyktens första dag tillbringas från arla morgon i turistbuss. Närmare bestämt 11 timmars körning plus 1 timmas lunch innan vi anländer till boendet strax intill Olympialiften i Åre. Nedan följer en liten bildkavalkad från dagen.

Det _skall_ få plats!

Det skall få plats!

Reiseleiter Frithjof

Frithjof Reiseleiter

Dragon Gate - Sunkbuffé

Slukar en suuunk-buffé på Dragon Gate strax utanför Gävle.

Kaffemaskinen gick varm

Kaffemaskinen gick het

Vissa tog grädde och annat i kaffet

Vissa tog grädde och annat i kaffet

Fritte hade butiken med sig - sålde elvärmda handskar

Aldrig mer skall vi behöva få stelfrusna fingrar. Elvärmda handskar is the sh*t!

Alltid uppkopplad

Ingen match att smälta 11 timmar i buss när man har sin Macbook och rådlöst nät för fulla muggar.

Summering av första dagen

I rum 306 summeras dagens intryck. Imorrn kl 10 blir det briefing och materialöversyn. Sedan siktar vi på att inspektera start- och landningsplatser.

Tailwinds!
/Robin

[T-1] Åre 2009

Laddar för en veckas skärmflygning, skidåkning och gott sällskap av Vadstena Skärmflygklubb som åker till Åre denna vecka före påsk 2009.

RvP-Privat-20090328-5417

Tur att vi har hyrt sprillans ny turistbuss via Stångåbuss. Denna bild illustrerar en fraktion av packningen som undertecknad medför till fjälls. Även en Paramotor får plats i bussens mage.

Tailwinds!
/Robin

Vacker Uppstigning

Förra helgen tog det tag  i mig. Det outgrundliga suget efter att få dingla med benen 50-100 meter upp i luften. Ett par samtal och SMS senare var det koordinerat med Bagge som även han hade behov av att studsa med sin paramotorutrustning. Jag kände även att det nu var dags att undersöka möjligheten att kunna starta och landa på de vida fält som omger Björkebergs-gården. Jag hade dragit mig länge nog. Inget stort arbete att fråga om lov hos lantbrukargrannarna – men jag kände nog en oro över att de skulle vara lite tveksamma till denna galenskap. 

Nåväl, jag gjorde en utforskning av ägar-/arrendator-situationen och skaffade telefonnummer. Några trevliga samtal senare hade jag fått grannarnas välsignelse att anordna start-område ute på det frusna fältet. De lovade att inte skjuta ner konstiga flygfän som passerade över deras tak – och jag kände mig mycket privilegierad när jag kånkade min utrustning de blott  100 meter från “hangar”-byggnaden till base camp där jag även rotade en vindvimpel.

Efter att checklistan för utrustning vid paramotorflygning ögnats igenom och allt var på plats var det bara att fylla tanken med miljöbränsle av tvåtaktsmodell. I utrustnigen inkluderades då även ett stort antal lager med kläder. Det var ju ändå 3 minusgrader kring marken enligt METAR (ESSL 171520Z AUTO 15011KT 9999NDV OVC030/// M03/M08 Q1021=). Jag kopierade skidåknings-outfit från Idre i nyår och kände mig trygg med att möta bitande vind i kinderna i min rånarluva och underställ.

Motorn varmkörd, alla linor kontrollerade, selen spänd och jag likaså. 

En aningen vinglig start i den bitvis byiga vinden. Men vingen bär och motorn visade sig vara på högvarv. En sannerligen vacker uppstigning!

Jag svävar ut över Björkebergs-nejden. Tyvärr i ensam majestät då Bagge fick ett smärre haveri på propellern när vinden välte motorn. 

Tyvärr blev inte Bagge ensam om att behöva putsa på propellern denna helg. Trots en tjusig flygning i en halvtimme lyckades jag inte prestera en lika tjusig  landning. Kroppen tog sig hel ner – men buren fick sig en törn och propellern behöver ett nytt blad.

Mer övning kommer ge träning – men först måste en ny propeller anlända. Jaja, den kostar i alla fall inte mer än 7km/h för fort på 50-väg… 

Tailwinds!

/Robin

Flygklubben Flyger In!

I maj ordnade flygklubben under ordnade former o i ett fantastiskt väder ett så kallat Fly In som jag redan tidigare kommenterat på denna flog. Nu har jag “digitalframkallat” ett par bilder till från denna strålande dag:

Den av veteranföreningen renoverade B17 gjorde en ljudlig uppvisning
Den av veteranföreningen renoverade B17 gjorde en ljudlig uppvisning
//julietoscar.blogg.se plockar upp reklamsläp
Backarp och Josefin http://julietoscar.blogg.se plockar upp reklamsläp
Yes - där satt den. FLYGKLUBBEN 75 ÅR
Yes - där satt den. "FLYGKLUBBEN 75 ÅR"
En Gyrokopter på besök på SAAB/ESSL
En Gyrokopter på besök på SAAB/ESSL
Uppvisning av Magnus Lundell i Vampire
Uppvisning av Magnus Lundell i Vampire
Stort intresse för miniatyrflygning
Stort intresse för liten flygning
Nope - storleken har ingen betydelse Toms nyköpta Cri-Cri.
Nope - storleken har ingen betydelse. Toms nyköpta Cri-Cri.
en går för - Makalös uppvisning!
Tobias visar vad Pitts:en går för - Makalös uppvisning!
//linn.blogg.se/
Slutligen ett foto shoot-out mot sveriges Flog-drottning Linn

Länkar:

Tailwinds!

/Robin

Transpiranterna

En wunderschön kväll som denna kunde jag inte låta bli att ta mig till Vadstena för att se vad som är på G i skärmflygarkretsen. Laddade upp bilen med alla tillbehör som hör en paramotorutflykt till och gasade iväg. En packlista för paramotorutflykt som jag använder ser ut cirka sisåhär: http://spreadsheets.google.com/pub?key=pLukCqs0C7O8cDuUjPgKZCg

Man måste smöra in sig hos de nya eleverna
Man måste smöra in sig hos de nya eleverna
...o kaffe på stormkök är oxå bra...
...o kaffe på stormkök är oxå bra...
Fritte i högsätet mässar teori
Fritte i högsätet mässar teori
andäktiga studenter spetsar öronen
andäktiga studenter spetsar öronen
Ett vilset plan studerade Onsdagsträffen i Vadstena
Ett vilset plan studerade Onsdagsträffen i Vadstena

Ett viktigt kunskapsmoment som införts på utbildningsagendan är konsten att på ett säkert sätt rycka nödskärm och bete sig därefter. Varje elev får göra minst två simulerade nödskärmsdrag/kast samt öva kalott-landning. Skriv ut bilderna nedan och gör ett blädderblock på hur man landar när man löst sin nödskärm:

Fritte visar hur man skall bete sig när man måste landa med nödskärmen...
Fritte visar hur man måste landa med nödskärmen...
Fritte visar hur man skall bete sig när man måste landa med nödskärmen...
Fritte visar...
Fritte visar hur man skall bete sig när man måste landa med nödskärmen...
Fritte visar...
Fritte visar hur man skall bete sig när man måste landa med nödskärmen...
Fritte visar...
Fritte visar hur man skall bete sig när man måste landa med nödskärmen...
Fritte visar...
Fritte visar hur man skall bete sig när man måste landa med nödskärmen...
Fritte visar...
Fritte visar hur man skall bete sig när man måste landa med nödskärmen...
Fritte visar...
snabb packning
snabb packning

De nya transpiranterna packar skärm snabbare än sin egen skugga. I’m impressed!

Tailwinds!

/Robin

Motorskärm skarmigt

Igår loggade jag en timmes flyg över Vadstena igen. Det var på tiden. Inte en minut i skärm blev det under juni. Nåväl – vädret var kanon. En sommarljum kvällsvind i vacker solnedgång över ett livfullt Vadstena där Onsdags-träffen drog folk till Vätterns strand. Bagge och jag gav oss till Lada 206 där vi har ett av våra flygfält. Efter att ha monterat och pysslat ihop utrustningen och skulle varmköra motorn blir jag mycket snopen. Efter ett kraftfullt ryck i startsnöret står jag med snöret i handen!

Bara att plocka fram verktygslådan och börja mecka. Tur att Bagges låda var välutrustad. Det var en icketrivial reparation men efter en timme var vi alla fall tillbaka i luftvärdigt och flygdugligt skick. Under tiden hade Fritte anslutit efter att ha startat ute från sin kontorslokal och susat över till oss. Sagt och gjort vi kickade igång motorerna och satte av i galopp.

Först ett litet klipp från LFK FlyIn där Fritte demade Trike-möjligheten

Tailwinds!

/Robin