Category Archives: LFK

SEP PC ESSL CAVOK

Det började dra ihop sig till att vara för sent att förnya sin Single Engine Piston-behörighet. Senaste året hade jag inte flugit tolv timmar (dessvärre) och det blev med andra ord dags att istället göra en PC för att förlänga sin behörighet.

Ett par samtal och synk med Jonna på Linköpings Flygklubb och jag lyckades samordna en kontrollflygning samtidigt som en tjänsteresa till Flyghuvudstaden Linköping. Och vädret såhär i november kunde man inte alls klaga på!

 

Det var med stor nostalgi jag drog ut SE-KMH ur hangaren den kyliga morgonen. Det har hänt förr om man säger så. Efter lite briefing inne på klubben ringde vi tornet. De hade obemannad helikopter i luften så vi fick hänga kvar på backen en halvtimme till. Men till slut lyckades vi ta oss upp med vår bemannade farkost.
Ner mot sektor Ören vid Åtvidaberg. Startade glatt med att Jonna drog av gasen för simulerat motorbortfall. Nödchecklista och sikta på ett fält brevid Flextronics. Sedan lite branta svängar, långsamflygning i olika konfigurationer och svängar hit och dit med bibehållen höjd. Stall och vikning är alltid nyttigt – om än klart obehagligt. Sen åter mot ESSL.
På SAAB hade de ett Gripen-plan med “special request” – så det blev inte utrymme att uppvisa sina färdigheter i att landa – men en bedömning mot bana 29 följt av start och avbruten start med landning lite längre fram på banan så blev det i alla fall två flygningar denna dag.
 
Alla ombord var mycket nöjda med dagens resultat så sen återstod bara lite pappersarbete.
Ja, det var två nya friska år på SEP-behörigheten. Men i vår vankas det ju IR PC igen – så då blir det att ge sig på på PC igen om man vill hålla molnflygandet vid liv. Ett alternativ jag överväger är dock att invänta november för att förnya IR-behörigheten och därmed kunna reducera antalet datum jag måste hålla koll på…
Tailwinds!
/Robin

Is Fly-Into

Så här på den kalla delen av året är det populärt att flyga och landa PÅ is (det bjuds in på så kallade is fly-in). Något som är mindre populärt är att flyga IN i is. Men just denna dag var det visst dags för det…

Med anledning av min aningen låga intensitet i flygande de senaste åren har jag låtit min Instrumentbehörighet ligga på is senaste året. Nu kände jag att det dock dags att göra en så kallad PC för att återta behörigheten. Kanske är det sista säsong på Bromma för vår kärra SE-GBY och min ambition är att öka flygandet såhär på upploppet!

Sagt och gjort, jag tog mitt flygpick och pack och begav mig på en nostalgiutflykt till sveriges Flyghuvudstad Linköping.

wpid1152-RvP-untitled-20130410-022.jpg

IR PC var bokad med klubbens skolchef Jonna Johansson. Vi hade dessutom avrostat mina instrumentflygarminnen i simulatorn före jul. För säkerhets skull genomled jag kvällen före en duvning i simulator hemma hos Stewa, inklusive bläddring i PeGes IFR-praktika.

SE-KMH stod nyservad längst ut i hangaren och det var bara att göra “daglig” och dra ut henne i ljuset. Efter en snabb titt i min loggbok visar det sig att det just var i SE-KMH min första PPL-lektion genomfördes en vecker höstdag 2002. Så nostalgifaktorn var osedvanligt hög denna dag.

wpid1140-RvP-untitled-20130410-007.jpg

Även om jag hade mitt dräneringsrör i väskan måste man ju dränera i läskeblaskflaska på LFK!

wpid1138-RvP-untitled-20130410-004.jpg

Aprilväder och det cirklade runt lite tråkiga molnformationer runt fältet. Dessa var dock så spridda att det inte borde vara något problem att undvika de värsta (om någon i cockpit hade möjlighet att ta ögonen från instrumenten). Prognosen var dessutom att det hela skulle skingra sig ju längre dagen gick.

wpid1142-RvP-untitled-20130410-009.jpg

Man skulle kunna säga att det såg riktigt fint ut. Ett litet pass briefing med planering och förberedelse – genomgång av vad som komma skulle.

Note to self: med utmärkt Transportstyrelsedokument LFS 2007:50 för bestämmande av Planeringsminima och Operativa minima.

23 § Enpilotverksamhet skall begränsas till RVR-värden som inte är lägre än 800 m förutom då en ändamålsenlig autopilot kopplad till ILS eller MLS används då normala minima kan tillämpas. Den beslutshöjd som används får inte vara lägre än 1,25 x autopilotens lägsta användningshöjd.

Dags hoppa in i kärran!

Vi gav oss mot VSN för lite airwork. Runt oss snurrade Black Hawk-helikoptrar vad vi kunde förstå på de klareringar som gavs från Östgöta Control. Våra undanmanövrar bestod i lågfartsflygning med och utan klaff, lite branta svängar och allt med höjdmätaren spikad på 3500 ft (Nåååååja :). Vi susade in och ut ur diverse molnformationer och visst, vi kunde skönja en lätt rimfrost på termometerpinnen samt tanklocken.

Efter att ha givit oss av mot SC för en “Full procedure NDB approach RW11” insåg jag snart att mitt största problem inte skulle bli den Parallel entry som väntade utan att det började smattra betänkligt mot rutan. Dessutom började planet med bibehållen attityd och motoreffekt stiga betänkligt… Dags att göra en undanmanöver från naturen. Vi begärde klarering åter mot det konstaterat bättre vädret och VSN area. wpid1144-RvP-untitled-20130410-016.jpg

Väl där kunde vi konstatera att det byggt på is på både termometer och vingframkanter och att det var ett smart beslut att inte fullfölja inflygningen till bana 11. Det var dessutom solsken och finväder till bana 29. Jonna såg genast möjligheten att erbjuda dagens tredje parallel entry vid OL (den första vid entren till VSN holding). Som avslutning lite cirkling till bana 11 och sedan fast mark under fötterna. wpid1148-RvP-untitled-20130410-018.jpg

Nere på merken kunde det konstateras att det dragit in ett riktigt ruskväder över fältet med hagelkorn (PL) och det var ju detta vi åkt rakt in i. Att ha is i magen känns smartare än på vingarna. Speciellt med en kärra som saknar all moteld som kan behövas för att hantera det frusna vattnet.

wpid1146-RvP-untitled-20130410-017.jpg

Godkänd IR PC och kort och gott ett pass fullt av erfarenheter och uppfriskande av gamla kunskaper. Inget väder jag kommer ge mig ut i på egen hand. Men att kunna passera lite tunna molntäcken på väg upp eller ner från flygnivån är ju trevligt at ha som utväg.

wpid1150-RvP-untitled-20130410-020.jpg

Pricken över i:et i Nostalgi placerades med en så kallad “flygklubbslunch”… Hela kostcirkeln va?

wpid1154-RvP-untitled-20130410-026.jpg

Appropå is – Kommer ni ihåg när alla Facebook-statusar började på “is “?

Tailwinds!

/Robin

Isby- & Visby-flyg

Det byggs flygfält på Sätrasjön av glada entusiaster. Jag och F/O ML åkte dit i grön Volvo för att, om möjligt, bidra med en hjälpande hand. Dessvärre var vi lite för sent ute och hela banan var i stor sett rest, vid vår ankomst till Sätravallen. Så vi ägnade oss mest åt dokumentation – jag får dock se mig besegrad av Canon-mannen och ber att få hänvisa till dennes bilder på den baltiska flogen

RvP-LFK-20090306-4637
Sture har precis landat och godkänt fältet som landningsplats för klubbens plan.

Rejält kall om fötterna blev man i alla fall. Det för osökt tankarna in på sommarens planering. Den fina gamla traditionen med flygning till Visby har nu bedrivits både 2007 och 2008. Några aptitretarbilder från 2008 får bli lagom, såhär i snöfallet:

RvP-Visby-20080605-4769
Maria, Julia & Tiina laddade till tänderna med västar o headset
RvP-Visby-20080605-4773
32 minuter tills GPS:en tycker att vi skall vara framme i Visby
 RvP-Visby-20080606-4826
Planet är nattat på ESSV
RvP-Visby-20080606-4833
Även SE-LBV fick se solen gå upp över det flacka och karga landskapet
RvP-Visby-20080606-4862
Det blå i svenska flaggan är östersjön. Det gula i korset är saffranspannkaka
RvP-Visby-20080606-4894
Allt har ett slut - utom falukorven som inte har någon

Avslutningsvis en bild från sjön igen….
 

Mats bygger om Gerts Opel till en Lada....Nej en VAZ!!!
Mats bygger om Gerts Opel till en Lada....Nej en VAZ!!!

Tailwinds!

/Robin

Bertil Viktors Pappa

Sommaren 2008 hade Barkarby flygklubb inbjudit till det som eventuellt skulle kunna tänkas bli ett sista Fly-In på detta flygfält. Klubben och dess kompisar med flygplan har blivit uppsagda och trots ett överklagande ser det väl inte så ljust ut kan man säga. Nåväl, Stef och undertecknad tog klubbens M20J-skönhet och susade upp för att spana på flygplan och lapa Stockholms-sol.

Ingen tankning på möjlig på ESSL så vi fick helt sonika, tillsammans med vår numer Strömstad-baserade passagerare, ta en pit-stop på Nyköping-Skavsta-Stockholm Södra/ESKN och fylla tankarna.

RvP-Barkarby-20080607-4913

Nix, vi stoppade inte JET-A1 i vingarna. Det var tydligen “tjänstebilen” för Mr FUEL när han kom till tankstationen för vår AVGAS.

RvP-Barkarby-20080607-4917

Pax o Co-Pilot chillar på spinnern efter en relativt lugn inflygning till Barkis. Hade räknat med mer trafik men vi var tydligen ute i tillräckligt god tid, eller nåt…

När vi hade slagit oss ner i gräset och slumrat lite, vaknat till och tittat på förbipasserande och landande plan, knackade det till på huven och ett flyg-entusiastiskt par stod och beskådade LBV med drömmande ögon.

RvP-Barkarby-20080607-4941

Det visar sig vara Hr och Fru “före detta ägare av LBV” som fått syn på sin lilla pärla bland alla plan på Barkarby denna dag. Många glada minnen. Han köpte planet fabriksnytt och gjorde tillsammans med frugan ett antal långresor, bland annat till Frankrike. Efter ett smärre oväder blev det även en retro-fit av TKS-system för att avisa vingarna med glykol-liknande vätska.

Det nuvarande flygplansprojektet i Jönköpingstrakten är numer ett hembygge. Frun har dock ännu inte vågat sig med i detta projekt då motorn tydligen inte visat sig från sin mest driftsäkra sida. Än… 😮

Två linköpingsbaserade plan spottade vi från vår gräskant:
RvP-Barkarby-20080607-4937

RvP-Barkarby-20080607-4938

SE-XKC samt SE-LCU – Båda två -så vitt jag vet – till salu!

RvP-Barkarby-20080608-5006

På hemväg bytte vi pilot och passagerare. Vi passade även på att passera metropolen Gnesta. I rest my case!

Tailwinds!

/Robin

Pressrelease: LFK

Det är med stort nöje jag å Linköpings Flygklubbs IT-grupps vägnar ber att få presentera det senaste officiella verket signerat webkonstnären Stefan Wallström.

Rikta läsaren mot menyn Flygning/Färdplanering på hemsidan www.LFK.se eller klicka direkt på http://www.lfk.se/flygning/planering/v2/

Läs på “Hjälp”-knappen för goda instruktioner i hur detta förbättrade hjälpverktyg för färdplanering hanteras.

Notera speciellt:

  • Klick och dra i karta
  • Bränsleplanering
  • Utskriftsfunktion
  • Dela-upp-ben 
  • …och en massa annat godis! 

För ett säkrare privatflyg 2009…

Tailwinds!

/Robin

Mörhippa

Kalle Martin Helge samt undertecknad satte häromdagen upp vingarna i skyn tillsammans med ett glatt tjejgäng, varav en stod inför stundande giftermål. Vi samlade ett utsökt väder och fina kläder i harmoni med ett för alla glatt humör.

Bruden spanade in fästmannens förehavanden när hon var på “vift”.

Sen följde den obligatoriska lågsniffen över Roxen för att beskåda slusstrappan i Berg.

Över Roxen frågade jag även om det önskades ett par “kill i magen”-manövrar. Jadå, det gick för sig. 3 tummar upp och ett par för dagen milda Balder-moves senare hördes gurglande skratt från nästan alla platser i planet.

Bruden orienterar över Ekängens högexploaterade nejder.

Lyckliga stunder för samtliga på bilden. För vissa fortsatte äventyret resterande dag och natt kan man förmoda…

Tailwinds!

/Robin

Morgonflyget till Barkarby

Micke och undertecknad behövde besöka stora staden och varför inte passa på att trimma sina flygfärdigheter när det tids- och ekonomimässigt är jämförbart med en X2000-resa… Vi planerade en Y-plan till Barkis (Starta IFR sedan övergå VFR när man passerat fyren DKR). Även om vädret bjöd på VMC så är det ju behagligt att åka IFR och bara “åka med” när trafikledningen dirigerar en hit och dit. Och som man kan läsa längre ner så var det inte själva IFR-flygandet som bjöd på några omvägar.

Vi ger oss av i soluppgången och njuter av det fantastiska 3D-äventyret som naturen bjuder på. Alla höstlöv i den låga solen bildar ett lättsålt konstverk.

Undertecknad ropar upp Stockholm – “Stockholm CTR, SE-IUD – 5 thousand feet maintaining”. Efter DKR-passagen övergick vi VFR utanför Bromma kontrollzon och in via Stäksön och Masten.

Efter en smärre felnavigering i G-luften under Stockholm TMA (förvirrad bland öarna i mälaren och höll på att hamna i Märsta) fick vi in siktet på Kungsängen och passerade då även Bro-Bålsta golfklubb. Eller skall man kalla det Golf-slott?

Ungefär såhär såg vi ut när vi kom och landade antar jag. En smyglandning på bana 24 lägger jag till protokollet. Sen en kvarts promenad till Akalla tunnelbanestation.

Nyvaxad och med hjulkåpor på spetade vi på i 120 knop TAS med lite lagom gaspådrag Tacho 1.0 på 54 minuters flygning. Dessutom med 20 knop vind i ryggen så var det värsta Mooney-prestanda.

Snart blir det nog inte fler turer till ESKB när de lägger ner fältet. Får hitta nya äventyr att ge sig ut på. När kommer klubben skaffa farkost som kan ta mig till månen? Tills vidare får jag nöja mig med att beskåda på avstånd. Igår var det inte bara bra flygväder – även månfotograferingsväder!

Tailwinds!

/Robin

Balder-flyg

I brist på ett bättre nöjesfält modell Six Flags eller, nåväl, Liseberg – gav Stiefeln, Thorén och undertecknad oss ut i SE-KMH norr om Roxen på en så kallad Balder-flygnng. I solens skymmande nergång fick vi klarering upp till 3000 fot. Lite vingtippningar ut från kontrollzonen och sen lite branta 60-graderssvängar som uppvärmning.

Mitt i en sväng – vi njuter av solens nedgång och 2G i rumpan. Som grädde på moset några sugande 0G-buntningar….. Att sväva tyngdlöst pirrar bättre än koolaste bergodalbanan jag provat – Superman Ride of Steel.

När Thorén i baksätet lite diskret noterar att golvmattorna sitter i taket anser vi oss nöjda och seglar hemåt. Lite lagom bullriga i magen…

Tailwinds!

/Robin

Sjögestad Quick Tour

Födelsedagar är alltid bra tillfällen att hitta en orsak till flykt och flygt! Igår bar SE-KMH:s vingar oss i en liten mjuk tur över Linköping med omnejd. Vallfarten, Sjögestad, Svartån, Roxen, Dyk-hålet/Kalkbrottet i Gistad, Linghem hann med att få besök från ovan.

Vilken koncentration!
Besättningsmannen med Passagerare

På vägen passerade vi även vännerna på Åsarp! Med en hand på ratten och den andra på kameran lyckades jag fånga deras lilla lya.

Tailwinds!

/Robin

Lunch i flygande fläng

Dagens lunchflygning tillsammans med Peo och kollega blev Linköping-Norrköping tur och retur. Undertecknad hade ett ärende på plats och liftade glatt med Peo som hade bokat SE-KIT och angjorde en flygning enligt IFR på 3500 fot på ditvägen och på tillbaka flög VFR på 900 fot.

In i dimman!
In i dimman!

De 3500 fötterna vi fick hålla oss på på väg till Kungsängen lade oss precis i toppen av det molntäcke som täckte mellersta Sverige idag. En radarvektorering halvvägs ut till Gotland och en prickfri inflygning senare, satte vi hjulen i backen efter 27 minuter.

Perfekt approach!
Perfekt approach!

Vi passerade flygbolaget med de vackra planen och den sproilans nya Cessna XLS:en SE-RIL. Nybilsdoft sprayar man tydligen även i flygplan! På väg hem mötte vi SE-RIT. Klicka för större bilder!

Peos kollega hjälpte glatt till med styrningen. En naturbegåvning. Ja, den omåttligt populära PPL-kursen startar 16 september. Vad väntar du på?

Styrhjälp på vägen hem
Styrhjälp på vägen hem - Blivande pilot, ja?

Tailwinds!

/Robin