Category Archives: Foto

SE-GBY Vårtvätt 2015

Än en gång dags att piffa till bettan inför kommande sommarsäsong. God uppslutning bland delägarna gjorde att vi lätt kunde klara av både tvätt och vaxning innan det blev dags för fikapaus”under vingen” samt titta lite på flygplan som hade den goda smaken att öva Ava över fältet denna lite kylslagna sista dag i maj.

wpid1300-RvP-SEGBY-20150531-6389.jpg

Tailwinds!

/Robin

 

Flygglimt – F11

På väg hem från stugan stannade familjen vid Stigtomta och plockade upp lite kebabrulle och pizza. Avsikten var att stanna till på något trevligt ställe och njuta utsikt. Efter några minuter såg vi två udda fåglar flyga rote över trädtopparna.

*Googla googla googla*

Det visade sig vara en flygdag på F11-museum på Skavsta/ESKN! En North American P-51D Mustang & Vickers Supermarine Spitfire Mk. XVI lekte katt och råtta över fältet och det var inte så svårt att välja plats för att inmundiga lunchpaketet. Sagt och gjort – vi rullade in bland inflygningsljusen.

Tyvärr inte rätt glugg på kameran för att spotta flygplan – men några fastnade på bild i alla fall – klicka för lite större.


Spitfire!!!


DC3:an


Next Jet visade upp att de kan fräsa förbi under rökutveckling i en SK 16 Noorduyn AT-16/Harward Mk IIB.


lågt över träden…


lågt över inflygningsjulgranen


….and away!

Tailwinds!
/Robin

Välkomna hem!

Beväpnad med kamera, mobil och handhållen radio lyckades jag pejla in Anna&Martin på väg hem från Norrland till Södermalm… Tyvärr bara det minsta lilla objektivet med mig av olika praktiska anledningar. En liten snutt film och några bilder blev det i alla fall.

Dagens tips får bli iPhone-appen: “FlightRadar24” om man är onödigt intresserad av vad det är för flygplan som passerar uppe i det blå.


YouTube Video

Tailwinds!

/Robin

Miss Shiny

När man läser denna flog infinner det sig en känsla att man tvättat Bettan mer än jag flugit henne senaste året. Nu är det ju bara två gånger per år som vi kör en rejäl tvagning. Det är med andra ord själva flygandet som ligger lite lågt för närvarande. Det hindrar ju inte att man har riktigt trevligt i de andra delägarnas sällskap en solig söndag i maj.

Nästan samtliga delägare var där och bidrog med sitt handarbete och glada humör. Även min lilleman passade jag på att indoktrinera. Det är viktigt att städa och tvätta (och fika)!


-Här står det Elis!


Denis i Tvätt-Ninja-position


Niclas suger 😉


Anders sköljer


Leif skinnar


Janne vaxar


Bettan skiner!


Elis vilade upp sig och tittade på grannarna


Inte bara GBY som sken denna dag!

Tailwinds!
/Robin

Flygkalendern – Maj

Med en hel timme till godo publiceras härmed kalendern för maj månad! En bild fångad på Vängsö Flygfält utanför Gnesta. I kallt och fint flygväder gjorde denna DA-20 en tryckare över fältet för att sedan navigera vidare genom det kristallklara lufthavet.

Sätt den som låsskärm på din mobil (optimerad för iPhone) så har du alltid veckonummer och röda dagar nära till hands!

Tailwinds!

/Robin

40-årspresent

OK vänner, nu vet jag! Nu har jag hittat det som sållat bort alla Antigravitationsrum, Helikoptrar och Jordenrunt-resor från önskelistan till min kommande 40-årsbemärkelsedag!

Man kan nämligen få delta i en Air-to-Air Photo Workshop med Moose Petterson i Florida. Till en nätt summa av 3 tusen dollars och en resa till Florida får man lära sig grunderna samt hänga med på en tur i det blå med fokus på att skjuta flygplan från luften.

Flygplan i luften är ju vackert och när man dessutom fångar dem från luften blir det som finast.

Ovanstående bild från en fotosession med SE-LYX där Tobias Holmgren sitter i LYX-planet, Linn vid spakarna på det mindre lyxiga “SE-IFX” samt  mig vid avtryckaren.

Ovanstående bild tagen av Lightroom-gurun Matt Kloskowski på ovan nämnda workshop. Så sätt igång och skramla. Ni har 1.5 år på er innan jag faller för 40-strecket.

För att erbjuda en viss flexibilitet på önskelistan kan jag även tänka mig motsvarande present signerad Peter Karlsson/Svarteld eller Katsuhiko Tokunaga.

Tailwinds!

/Robin