Category Archives: Flygrelaterat

Nice Landing!

Denna pilot verkar ha kommit in lite “hot&high” mot Fillipinska flygplatsen i Kalibo. Piloten lyckas mycket elegant flyta förbi 2400 meter vällagd asfalt.

I båda ändar av landningsbanan är det vägar. Man kan undra hur förbipasserande bilar reagerade på att i stort sett stå nos mot nos med ett passagerarflygplan.

Man kan oxå undra hur han som filmar helt lugnt konstaterar “Nice Landing…”

Tailwinds!

/Robin

För Vackert Väder

När det råder högtryck över landet håller sig ovädret på avstånd. Det blir oftast så kallat “bra flygväder”. Det verkar dock inte gynna Gripenplanen som blev groundade i Luleå på grund av FÖR högt tryck. Instrumenten som mäter höjd och hastighet kalibreras mot det rådande trycket vid marken och indikerade tydligen fel när det blev så här “bra” väder.

Följande METAR som rapporterar aktuellt flygväderförållande, avslöjar att Luleå stoltserar med ett mäktigt QNH på 1051!

Normalt brukar det ligga och fladdra kring 1013 hPa. Tumreglen är att trycket ändras med 1 hPa per 30 fot (under 10 000 ft). Här har vi alltså drygt 1000 fötters (motsv 300 meter) tryck över vad som är “normalt”.

Gripen-piloterna fick väl helt enkelt snöra på sig PA-28-kängorna istället för att få lite flygtid denna fina flygdag!

 

Tillkommet senare:

31 januari kom ett ” Meddelande från Transportstyrelsens luftfartsavdelning” (MFL) gällande förfarande:

Tailwinds!

/Robin

ANR für Alle

Jag misstänker att det var min bakgrund som sommarjobbande kyrkvaktmästare på Högby kyrka som gjorde mig lämplig att delta i grannens “skaffa åretruntvatten”-projekt vid deras sommarstuga i Trinntorp. Ett 15-meters dike skall grävas. Visst, att bara gräva 50 cm istället för de 180 som vi grävde för hand på norra Öland verkade vara en lätt match. Men någon hade lagt stenar i vägen. Jättestora stenar.

Det blev för grannen att åka in till stan för att skaffa kilar, 20mm-borr och en maskin med lite drag i.
En HILTI TE 40-AVR hyrdes in – mums.

En borrhammare av detta slag ger ett relativt lågrekvent buller från sig och dämpas lämpligen med aktiv bullerdämpning i lurarna, så kallad Active Noise Reduction (ANR). Fram med flygarlurarna!

Som grädde på moset blev man ju även med “in-flight entertainment” när man kopplade in sin iPhone i MP3-uttaget. Detta går ju som en dans!


Även arbetsledningen fick smaka på tystnaden i Stockholms skärgård!

Tailwinds!
/Robin